Рекорден брой българи излязоха да гласуват във Великобритания. Над 16 300

...
Рекорден брой българи излязоха да гласуват във Великобритания. Над 16 300
Коментари Харесай

Българите във Великобритания са чакали часове да гласуват

Рекорден брой българи излязоха да гласоподават във Англия. Над 16 300 наши сънародници желаят да вземат участие в избора на 45-я парламент. Тази година това ще е допустимо единствено в 35 секции поради ограничаването в Изборния кодекс. 

Въпреки отворените 13 секции в столицата на Обединеното кралство, 3 от които в посолството ни, искащите да дадат своя избор се оказаха повече от предстоящото. Най-дълга беше опашката на тези, решили да гласоподават в последния миг. Не всички българи останаха удовлетворени, тъй като на някои ще се наложи да пътуват по-дълго време до утвърдените секции. 

Организацията е добра, само че гласоподавателите са оказаха доста, по тази причина се наложи да бъдат отворени допълнителни урни, защото първите са запълнени. Опашки от искащи да гласоподават има и пред секцията в Гринуич. Хората чакат по 2 часа. Хора от секциите оповестиха, че на час съумяват да минат сред 80 и 100 души.

В Кеймбридж изборният ден стартира в 7:00 часа локално време. Секциите за гласоподаване са четири, а комисиите наблюдават за естественото протичане на изборите, както и за спазването на противоепидемичните ограничения.

Изборите се организират в условия на локдаун, което в допълнение може да сътвори усложнения, макар уверенията, че английските управляващи и полицията са осведомени по места.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР